Aktuellt
Home
   
   
   
   
 
   
   
   
 
   
   
 
Föreningen
Arkiv
Länkar
       
   
   
 

Ett axplock av det som hänt under våren och som på olika sätt berört Kamrat- och veteran föreningen.

   
   
   
 

3 Juni 2019 har Ing 2 kamratförening, tillsammans med C Ing 2 och Regementsförvaltaren, uppmärksammat regementets historia i Karlsborg, samt hedrat våra kamrater som är begravda i regementets grav i Karlsborg.

   
 

År 1875 flyttade Göta ingenjörkår Ing 2 från Stockholm, där förbandet sattes upp 1873, till Karlsborgs fästning.

   
 

Ing 2 lär till dags dato vara det numerärt största förband som varit förlagt i fästningen med Ingenjörparken officerspaviljongen (flyttad från Göta holme), ingenjörverkstaden samt turisthotellet, vilket byggdes som förläggning för ett ingenjörkompani.

   
 

Efter att Smålands husarregemente avvecklades den 31 mars 1928, övertogs dess kasernområde i Eksjö av Göta ingenjörkår Ing 2, 1 april 1928.

   
 
   
   
   
 

Torsdagen 30 maj genomfördes Garnisonens Dag i Eksjö i bra väder och med många besökare och anhöriga.

   
 

Ing 2 kamratförening var värd för K 3 kamratförenings besök och även den återkommande återträffen 40 år efter inryckning på Ing 2 med KB/PB 1979-80. En påtaglig utveckling av funktionen under åren som gått, med bl a broläggare och KB 8, moderna fordon, ingenjörmaskin, DB 200-bromateriel, soldatens personliga utrustning och en liten men exklusiv och uppskattad redovisning av Kaj Nordqvist och Smålands Karoliner.

   
 

Återträffen med KB/PB avslutades, före övernattning i logementen med tidig frukost (0615-0700), med en minnesrik afton på Husarmässen.

   
 
   
   
   
 

Under månaden har Ing 2 kamratförening, som regementets värd, haft det stora nöjet att få guida T 1 kamratförening under del av deras studiebesök i Eksjö och av Ing 2. Besöket inleddes på mäss Trianon med traditionell ärtsoppa, pannkakor med grädde och sylt samt kaffe och kaka.

   
 

Uppsittning i bussen och in på kasernområdet och förevisning av ny broläggare, ett stort tack till kn Peter Djerf/Försöksavd, och en genomgång av fältarbetsfunktionen 1970 --.

   
 

Därefter åter i bussen och en kortare resa ut till Ränneslätt och återse delar av förbandets förläggning som Östgöta trängkår (T 6) under åren 1907 -- 1911. Ett, av Ing 2, uppskattat besök!

   
 
   
   
   
 

Den 16 maj besökte 1953 års furirskola Ing 2 och Ing 2 kamratförening hade det stora nöjet att få stödja besöket med traditionell ärtsoppelunch, förevisning av funktionens nya broläggare med KB 8, en redovisning av funktionens utveckling 1970--2018 samt en rundtur inom närövningsfältet och återse alla platser för broslagning mm.

   
 

På bilden : Tage Bergkvist, Sven-Erik Boman, Stig Marz, Bertil Ekstrand, Sten Henningsson

   
 
   
   
   
 

23 maj 2019 medaljerades FS36 av regementschefen i en värdig ceremoni på Ing 2 kaserngård. Du har säkert sett många fina bilder på Ing 2:s Facebook-sida.

   
 

Ing 2 kamratförening deltog också i ceremonin med fana och representanter ur styrelsen. En hel del medlemmar i kamratföreningen fanns naturligtvis också i leden av uppställda ingenjörsoldater och befäl. Foto: Johan Lindqvist

   
 
   
   
   
 
  Före 2020
  2020
  2021
  2022
   
  Göta ingenjörregementes kamrat- och veteranförening